Stadsperspectieven

Europese tradities in de stedenbouw

€ 24,95
Leverbaar
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
In winkelmand

ISBN 9789460042249, paperback, 17 x 24 cm, geïllustreerd, 320 pagina’s

Stadsperspectieven

Europese tradities in de stedenbouw

Auteur(s): Anne Schram, Bernard Colenbrander, Kees Doevendans & Bruno De Meulder (red.)

Vormgever: Piet Gerards Ontwerpers

De aantrekkingskracht van steden overstijgt culturen, periodes, landsgrenzen en geldt niet alleen bewoners en bezoekers, maar ook filosofen, historici, architecten, schrijvers, sociologen en stedenbouwkundigen. Stadsperspectieven vertolkt uiteenlopende stemmen en ziet de geschiedenis van de Europese stedenbouw als een verzameling en samenspel van tradities en benaderingen, van ervaringen en disciplines. Twintig still frames belichten elk afzonderlijke fragmenten van Europese stadsgeschiedenis. Van Duitsland als achtergronddecor van een steeds migrerende trans-Atlantische stijl tot het via Engelse aristocraten binnensluipen van Nederlandse stadsnatuur, en van een tweespalt in het Italiaanse modernisme tot de atlas en survey als opmaat naar de hedendaagse stedenbouw.

 

Met bijdragen van onder meer Donatella Calabi, Sylvain De Bleeckere, Bernard Colenbrander, Michiel Dehaene, Kees Doevendans, Esther Gramsbergen, Han Lörzing, Noor Mens, Jacob Voorthuis en Cor Wagenaar.

‘In tegenstelling tot vele verzamelwerken en proceedings zorgen de kwaliteit en de diepgang van de bijdragen voor een grote coherentie. Omdat we te maken hebben met ervaren auteurs die allen ook doorwinterde onderzoekers zijn, straalt het boek een grote autoriteit uit. Dit boek opent voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis en theorie van stad en stedenbouw een aantal nieuwe wegen die vragen naar verdere verkenning.’

De Architect