De verbeelder verbeeld[t]

Boekillustratie en beeldende kunst

€ 29,95
Leverbaar
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
In winkelmand

ISBN 9789460043628, gebonden, geïllustreerd in kleur, 256 pagina’s

De verbeelder verbeeld[t]

Boekillustratie en beeldende kunst

Auteur(s): Anna Cecilia Koldeweij en Jos Koldeweij (red.)

Vormgever: Brigitte Slangen en Gerrit Vroon

De verbeelder verbeeld(t) is opzettelijk actief en passief: de kunstenaar aan het werk en het werk van de kunstenaar. Beelden van een elftal eigentijdse kunstenaars omkaderen in dit boek 35 korte hoofdstukken over verbeelding en in beeld brengen. De omslagillustratie van Thé Tjong-King visualiseert dit thema meteen al: de kunstenaar manipuleert de werkelijkheid terwijl hij die ogenschijnlijk waarheidsgetrouw weergeeft.

 

De verbeelder verbeeld(t) is een vervolg op De verbeelders (2014) van Saskia de Bodt en werd geschreven door auteurs die allen als expert gelden op hun eigen vakgebied. Door al lezend met hen te kijken naar beeldmateriaal uit heden en verleden, worden we letterlijk meegevoerd naar het creatieve proces van de kunstenaar. Ook de speciaal voor De verbeelder verbeeld(t) gemaakte illustraties dragen hiertoe bij: zien we wel wat we bij eerste oogopslag menen te zien?

 

‘Dit boek is […] kloek en ziet er fantastisch uit, ik snap niet dat Vantilt zo’n boek voor een betaalbare prijs kan maken. Bravo!’

Ted van Lieshout