Stadsbrug ‘De Oversteek’ wint de Nederlandse Nationale Staalprijs 2014

Stadsbrug ‘De Oversteek’ wint de Nederlandse Nationale Staalprijs 2014

De Nijmeegse stadsbrug De Oversteek heeft de Nationale Staalprijs 2014 gewonnen in de categorie Infrastructuur. Dat werd op donderdag 2 oktober bekend gemaakt tijdens de Nationale Staalbouwdag in Katwijk aan Zee. Het project is uitgevoerd door Bouwcombinatie Stadsbrug Nijmegen v.o.f. bestaande uit BAM Civiel bv en Max Bögl Nederland b.v. Het ontwerp is van de Belgisch Luxemburgse architecten- en ingenieurscombinatie Laurent Ney en Chris Poulissen. De Oversteek werd gekozen uit de 31 inzendingen in de categorie ‘Infrastructuur’.

 

Volgens de jury is er bij De Oversteek sprake van “meer dan een brug; Het is een landmark, een kunstobject, een aandenken, een verblijf- en ontmoetingsplaats en de resultante van integraal ontwerpen en bouwen op basis van een vernieuwende aanbestedingswijze” aldus de jury: Ze spreekt van: “Een integrale prestatie op alle onderdelen”.

 

Bij Vantilt verscheen in september 2014 een publicatie van Laurent Ney over het ontwerpproces van de brug: Nijmegen: Designing the ‘City Bridge’.

 

Gerelateerd