Nijmegen: Designing the ‘City Bridge’

Engelstalig

€ 22,95
Uitverkocht
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

ISBN 9789460041747, paperback, 17 x 24 cm, geïllustreerd in kleur, 200 pagina’s

Nijmegen: Designing the ‘City Bridge’

Engelstalig

Auteur(s): Laurent Ney

Vertaler: Kevin Cook

Vormgever: Piet Gerards Ontwerpers

Nijmegen: Designing the ‘City Bridge’ is het persoonlijke relaas van Laurent Ney, de ingenieur van het duo Ney-Poulissen dat werd gevraagd de nieuwe stadsbrug in Nijmegen te ontwerpen. En dat was een uitdaging, want Nijmegen had reeds een gezichtsbepalende brug, de Waalbrug, die met zijn imposante boogconstructie tot rijksmonument werd verklaard.
Laurent Ney gunt de lezer een blik in zijn hoofd én zijn schetsboeken. We volgen hem in een boeiend traject waarin bouwkennis, zowel historisch, cultureel, lokaal als internationaal, gecombineerd wordt met een duidelijke visie op landschap en stedelijkheid. De gemeente Nijmegen zet in op een ‘stadsbrug’, maar wat dat precies betekent, blijkt gedurende het ontwerpproces de centrale vraag. Gaandeweg komen tal van beslissingen en afwegingen voorbij en als blijkt dat een stalen brug véél te duur wordt, begint bijna alles weer van voor af aan.
Het resultaat mag er zijn: een enkele boogbrug, de langste van Europa. Aan de hand van originele documenten, zoals de opdrachtformulering, ontwerpschetsen, omgevingsverkenningen, inspiratiebronnen, modellen en foto’s, geeft Laurent Ney een fascinerend inkijkje in een complex ontwerpproces.