‘Kinderprenten’ een van de Best Verzorgde Boeken 2014

‘Kinderprenten’ een van de Best Verzorgde Boeken 2014

Kinderprenten, volksprenten, centsprenten, schoolprenten is uitverkozen als een van de Best Verzorgde Boeken van 2014. Dat maakte de jury van de prijs vandaag bekend. Het vuistdikke boek, dat ruim 1000 pagina’s telt, is ontworpen door Piet Gerards Ontwerpers, gedrukt door Èpos Press en gebonden door Abbringh.

 

De titel ‘Best verzorgde boeken’ wordt jaarlijks toegekend aan circa 30 boeken die zich volgens de jury doorslaggevend onderscheiden op het terrein van hun redactie, ontwerp, beeldbehandeling, typografie, materiaalkeuze en grafisch-technische productie. Voor de prijs werden 298 boeken ingezonden.

 

Over het boek

Kinderprenten, volksprenten, centsprenten, schoolprenten is een groots opgezet en omvangrijk naslagwerk waarin alle aspecten van deze prenten aan bod komen: van uitgevers en drukkers, productietechnieken en prijzen tot thematiek, censuur, verspreiding en gebruik. Atte Jongstra schreef in NRC Handelsblad: “Deze briljante studie geeft een zeldzaam heldere indruk van drie eeuwen grafische industrie, met al zijn (on)deugden. […] Een heerlijk ouderwets standaardwerk.”

Gerelateerd