Bundels van het nieuwe millennium in SPUI25

Bundels van het nieuwe millennium in SPUI25

DONDERDAG 14 JUNI

20.00 – 21.30 uur

SPUI25, Amsterdam

Over de avond

De anticanto’s van H.H. ter Balkt, de totaal witte kamer van Gerrit Kouwenaar, het ontij van Anneke Brassinga, de totale vlam van Peter Verhelst, de gletsjer van Anne Vegter, de buitendeur van Charles Ducal: deze en andere bijzondere bundels worden doorgelicht door poëzielezers in ‘Bundels van het nieuwe millennium’.

Sinds 2000 zijn er in Nederland en Vlaanderen vele honderden dicht- bundels verschenen. Als je die productie overziet, merk je een grote diversiteit en veelkantigheid: van klassieke sonnettencycli tot boeken waarin met de hand is bijgeschreven, van bundels met bijgevoegde cd’s tot hedendaagse epische poëzie.

Het boek Bundels van het nieuwe millennium presenteert 26 essays over evenzoveel poëziebundels, die elk een opvallende plek opeisten in de recente literatuurgeschiedenis of een scharnierpunt betekenden in het oeuvre van hun maker.

 

Over de sprekers

Nachoem M. Wijnberg is hoogleraar aan de Amsterdam Business School en dichter. Hij ontving dit jaar de P.C. Hooftprijs. Daarvoor ontving hij voor zijn werk al verschillende prijzen, waaronder de VSB Poëzieprijs voor de bundel Het leven van (2008). Zijn achttiende bundel verschijnt later dit jaar bij Uitgeverij Pluim.

Maud Vanhauwaert (1984) is een Vlaams dichteres en actrice. Vanheuwaert studeerde Taal- en Letterkunde en aan het Conservatorium Antwerpen. In 2012 was Vanhauwaert finalist bij het wereldkampioenschap Poetry slam en won in 2013 het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Op dit moment is ze stadsdichteres van Antwerpen.

Fiep van Bodegom (1984) studeerde literatuurwetenschappen en filosofie. Ze werkt en schrijft voor De Gids en De Groene Amsterdammer.

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden kan via hier.

Gerelateerd