Bundels van het nieuwe millennium

Nederlandse en Vlaamse poëzie in de 21e eeuw

€ 20,00
Leverbaar
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
In winkelmand

ISBN 9789460043642 , paperback, 14 x 22 cm, 304 pagina’s

Bundels van het nieuwe millennium

Nederlandse en Vlaamse poëzie in de 21e eeuw

Auteur(s): Jeroen Dera en Carl De Strycker

Redactie: Jeroen Dera & Carl De Strycker

Vormgever: Martien Frijns

Sinds 2000 zijn er in Nederland en Vlaanderen vele honderden dicht- bundels verschenen. Als je die productie overziet, merk je een grote diversiteit en veelkantigheid: van klassieke sonnettencycli tot boeken waarin met de hand is bijgeschreven, van bundels met bijgevoegde cd’s tot hedendaagse epische poëzie. Dit boek presenteert 26 essays over evenzoveel poëziebundels, die elk een opvallende plek opeisten in de recente literatuurgeschiedenis of een scharnierpunt betekenden in het oeuvre van hun maker. De anticanto’s van H.H. ter Balkt, de totaal witte kamer van Gerrit Kouwenaar, het ontij van Anneke Brassinga, de totale vlam van Peter Verhelst, de gletsjer van Anne Vegter, de buitendeur van Charles Ducal: deze en andere bijzondere bundels worden doorgelicht door de beste poëzielezers van vandaag.

Samen met Dichters van het nieuwe millennium (2016) levert Bundels van het nieuwe millennium een staalkaart van de Nederlandstalige poëzie in de 21e eeuw.

Een fantastisch naslagwerk voor verdere studie, voor discussies over de nieuwe vormen van poëzie in deze tijd. Door de gekozen vorm waarin een voorbeeldgedicht als rode draad door een opstel heenloopt, helpt het ook de beginnende lezer om poëzie te begrijpen en te waarderen. Niet onbelangrijk, want ook de komende millennia moeten er bundels verschijnen.

Meander Magazine

Wie dit boek leest, leert niet alleen veel bij maar zal ongetwijfeld ook een pleitbezorger van de huidige poëzie in haar intensiteit en haar diversiteit worden

Dirk De Geest, Mappalibri