Het postmodernisme in de Nederlandse en Vlaamse roman

€ 20,00
Leverbaar
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
In winkelmand

ISBN 9789460042416 (vijfde druk), paperback, geïllustreerd, 224 pagina’s

Het postmodernisme in de Nederlandse en Vlaamse roman

Auteur(s): Bart Vervaeck

Vormgever: Martien Frijns

Als er over hedendaags literair proza gesproken wordt, valt steeds het woord ‘postmodern’. Toch bestaat er geen overzicht van de Nederlandstalige postmoderne roman. Het postmodernisme in de Nederlandse en Vlaamse roman vult deze lacune op. Dit uiterst verhelderende boek, waarvan nu een (ongewijzigde) vierde druk verschijnt, richt zich op de Nederlandse en Vlaamse roman van de afgelopen 25 jaar.
Vorm en inhoud van de postmoderne roman worden toegelicht aan de hand van het wereld- en mensbeeld, de taalopvatting, het vertellen, de metafictie, de tijd en de intertekstualiteit. Binnen dit kader komt het werk van zo’n 25 romanciers uitgebreid aan bod, onder wie Huub Beurskens, Willem Brakman, M. Februari, Louis Ferron, Stefan Hertmans, Pol Hoste, Gijs IJlander, Atte Jongstra, Gerrit Krol, Charlotte Mutsaers, Cees Nooteboom en Peter Verhelst.

‘De evenwichtige opbouw maakt van deze studie welhaast een leerboek.’

T. van Deel, Trouw

‘De kracht van Vervaecks boek zit in de belezenheid van de schrijver. Vervaeck weet zich een weg te banen in het postmoderne romanlabyrint door overeenkomsten tussen romans te signaleren en verwijzingen naar literatuur, schilderkunst en muziek in deze romans op te sporen.’

Klaus Beekman, Literatuur