Grijs verleden

Nederland en de Tweede Wereldoorlog

€ 39,95
Verschenen Bij Boom Uitgevers Amsterdam
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
In winkelmand

ISBN 9789460044489, paperback | 17,5 x 23,5 cm | geïllustreerd in kleur | dertiende druk, ca. 528 pagina’s

Grijs verleden

Nederland en de Tweede Wereldoorlog

Auteur(s): Chris van der Heijden

Vormgever: Brigitte Slangen

Grijs verleden deed bij eerste verschijnen in 2001 flink wat stof opwaaien. In het boek rekent Chris van der Heijden af met de opvatting dat de Tweede Wereldoorlog in Nederland kan worden samengevat in termen van goed en fout. Zeker gedurende de eerste helft van de oorlog bevonden de meeste Nederlanders zich ergens tussen deze twee uitersten in. Grijs verleden was dusdanig spraakmakend, dat alle kranten en weekbladen grote artikelen en beschouwingen publiceerden; Buitenhof wijdde een volledige uitzending aan het verschijnen van het boek en op de radio volgden talloze debatten.

De discussie over Grijs verleden houdt tot op de dag van vandaag aan. Mede door de grote hoeveelheid beeldmateriaal die de afgelopen twintig jaar beschikbaar is gekomen, is de vraag of de term ‘grijs’ de veelzijdigheid van de oorlog niet tekort doet? Spreken we niet beter van een verleden in vele tinten grijs en zelfs wat kleur? Hoe dit ook zij, Grijs verleden verschijnt nu voor het eerst in een fraai vormgegeven en rijk geïllustreerde editie met beeldmateriaal in zwart-wit en kleur. Iedere geïnteresseerde in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog kan zo in woord en beeld kennis nemen van deze spraakmakende klassieker.

 

Grijs verleden is verschenen bij Boom Uitgevers Amsterdam: https://www.boomgeschiedenis.nl/zoeken/100-9277_Van-der-Heijden-Grijs-verleden.