Exploded view

€ 25,00
Leverbaar
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
In winkelmand

ISBN 9789460041471, paperback, 22 x 29,7 cm, rijk geïllustreerd in kleur, 148 pagina’s

Exploded view

Auteur(s): Peter Zegveld

Vormgever: Irma Boom

Peter Zegveld tekent, schildert, maakt beelden, speelt theater, componeert muziek, dirigeert koren, geeft concerten en performances, maakt televisieprogramma’s en animatiefilms. In al zijn werk staan natuurkundige principes centraal: de werking van licht, lucht, geluid en zwaartekracht. Steeds experimenterend en zoekend naar nieuwe invalshoeken, zet hij op eigenzinnige wijze de disciplines naar zijn hand. Naast eigen theater- en festivalvoorstellingen en autonome beeldende kunst maakte hij onder andere voorstellingen voor Orkater en televisieseries voor de VPRO.
Exploded view belicht niet alleen Zegvelds veelzijdigheid, maar biedt ook inzicht in de belangrijkste motieven die aan zijn werk ten grondslag liggen. De vormgeving is in handen van Irma Boom, die de mogelijkheden van het gedrukte boek optimaal benut om de dynamische en verrassende wereld van Peter Zegveld te vatten.

Met bijdragen van Marina de Vries, Dirk van Weelden, Atte Jongstra, Marijn van der Jagt, Frits Lagerwerff, Alex de Vries, Sjarel Ex, Rene Coelho, Edna van Duyn, Dick Hauser, Jurriaan van Kranendonk, Ranti Tjan en Marc Whitelaw.

‘Kernoverzicht van beeldend kunstenaar en gevoelsmachinist Peter Zegveld.’

Atte Jongstra, NRC Handelsblad