Draken

Beesten van verbeelding

€ 19,95
Leverbaar
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
In winkelmand

ISBN 9789460042607, paperback, 19 x 25 cm, geïllustreerd, 176 pagina’s

Draken

Beesten van verbeelding

Redactie: Peter Nissen, Sanne Verdonck

Vormgever: Brigitte Slangen

Draken bestaan! Ze bestaan in onze verbeelding, in verhalen, in religies, in taal en kunst. En ze zijn levendiger dan ooit. In populaire series en boeken als Game of Thrones en Hoe tem je een draak? spelen draken een hoofdrol. Draken. Beesten van verbeelding geeft een inkijkje in hoe draken zich in de loop van de geschiedenis hebben ontwikkeld. Van de Oudheid, via de Middeleeuwen en Azië naar de moderne tijd.
Hoe manifesteren draken zich in de Bijbel, in de beeldende kunst, in volkscultuur, mode, films, games, en niet te vergeten, de natuur? Wanneer is een draak nou een draak? Hoe komt het dat drakentatoeages zo populair zijn? Wie kunnen mensen beschermen tegen draken en wie kan een draak verslaan? En is het doden van de draak wel de beste manier om met draken om te gaan? Of kun je maar beter bevriend raken en samenwerken?

 

Fascinerende familietentoonstelling over draken

Van 2 december 2016 t/m 28 mei 2017 is in Museum STAM in Gent de tentoonstelling ‘Draken’ te zien. Draken. Soms zijn ze kwaadaardig en lelijk, dan weer aaibaar en lief of van een indrukwekkende schoonheid. Maak kennis met helden die de draak verslaan en met draken die beschermen.

Deze tentoonstelling pakt uit met prachtige (cultuur)historische objecten, fascinerende legendes, linken met vandaag en dieren op sterk water. En met een drakenskelet, samengesteld speciaal voor deze expo!

Het STAM maakt deze tentoonstelling in samenwerking met hetLimburgs Museum in Venlo. Daar liep de expo ‘Draken’ van 23 april t/m 18 september 2016.

‘Voorbeeldige essays en schitterende illustraties. Een rijk boek. *****’

Karel Berkhout, NRC Handelsblad

‘Goed geschreven bijdragen worden geflankeerd door een overdaad aan geweldig interessante illustraties.’

Bertjan ter Braak, Noordhollands Dagblad