De canon van Nijmegen

€ 17,50
Uitverkocht
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

ISBN 9789460040351, paperback, 16 x 20 cm, ge├»llustreerd, 224 pagina’s

De canon van Nijmegen

Auteur(s): Dolly Verhoeven

Vormgever: Kees Hakvoort

De Romeinse nederzetting Noviomagus, de Vierdaagse, NEC en Mariken van Nieumeghen; het zijn slechts enkele onderwerpen uit De canon van Nijmegen. Niet alleen alom bekende gebeurtenissen, zaken en personen komen aan bod, ook de internationale jurist Gerard Noodt, de opkomst van de ziekenzorg en de komst van Philips lieten hun sporen na in de Nijmeegse geschiedenis. Een commissie onder leiding van Dolly Verhoeven, hoogleraar Geschiedenis van Nijmegen, stelde de canon samen en daarnaast werd ook het Nijmeegse publiek gevraagd naar belangrijke momenten, gebeurtenissen en personen uit de geschiedenis van de stad. In De canon van Nijmegen worden dwarsverbanden gelegd met de nationale canon en met de tien voor scholieren verplichte tijdvakken. De vijftig vensters, rijk geïllustreerd met soms nooit eerder vertoonde afbeeldingen, geven een kleurrijk en treffend beeld van de Nijmeegse geschiedenis.
Dolly Verhoeven is sinds november 2008 bijzonder hoogleraar Geschiedenis van Nijmegen in het bijzonder de publieksgerichte aspecten aan de Radboud Universiteit. Verder nemen
onder meer Hans Bots, Jan Brabers, Peter van den Broeke, Jac Geurts, Paul Klep, Jan Kuys en Mieke Smit enkele vensters voor hun rekening.