Bernard Bijvoet (1889-1979)

Cher maître van de Nederlandse architectuur

€ 29,50
Leverbaar
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
In winkelmand

ISBN 9789460043185, gebonden, 16 x 24 cm, rijk geïllustreerd, deels in kleur, 416 pagina’s

Bernard Bijvoet (1889-1979)

Cher maître van de Nederlandse architectuur

Auteur(s): Jan Molema & Suzy Leemans

Vormgever: Piet Gerards Ontwerpers

Hoewel de werkenlijst van bouwkundig ingenieur Bernard Bijvoet indrukwekkend lang is en er belangrijke en beroemde bouwwerken op staan, zoals het Sanatorium Zonnestraal bij Hilversum en het Parijse Maison de Verre, verscheen nooit een overzicht van zijn werk.
De oorzaak hiervan ligt voor een groot deel in Bijvoets karakter. Hij verschool zich graag achter anderen en cijferde zichzelf weg in zijn samenwerking met Jan Duiker, Pierre Chareau, Eugène Beaudouin, Marcel Lods en Gerard Holt. In de architectuurhistorische literatuur wordt hem daarom vaak een bijrol toebedeeld, wat allerminst recht doet aan zijn betekenis voor de twintigste-eeuwse architectuur. Gerenommeerde vakgenoten in binnen- en buitenland, onder wie Le Corbusier, wisten zijn werk op waarde te schatten.
Nieuw onderzoek naar Bijvoets leven en werk leidde tot verrassende ontdekkingen, die in dit rijk geïllustreerde boek voor het voetlicht worden gebracht.

Prachtige, rijk geïllustreerde biografie geeft een goed overzicht van Bijvoets imposante bouwwerken en zijn aandeel in het Nieuwe Bouwen.

NBD Biblion