Barbaren & Wijsgeren

Het beeld van China in de Gouden Eeuw

€ 19,95
Leverbaar
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
In winkelmand

ISBN 9789460043192, paperback, 20 x 25 cm, geïllustreerd in kleur, 96 pagina’s

Barbaren & Wijsgeren

Het beeld van China in de Gouden Eeuw

Auteur(s): Thijs Weststeijn & Menno Jonker (red.)

Redactie: Thijs Weststeijn & Menno Jonker

Vormgever: Piet Gerards Ontwerpers

Nog altijd kijken we met een mengeling van verbazing en bewondering naar China. Chinese goederen zijn niet weg te denken uit ons dagelijks leven, maar ons beeld van China en de Chinezen is minder concreet. De Chinese taal en haar schrift, de staatsvorm en de ouderdom van de Chinese beschaving zijn moeilijk in te passen in het westerse wereldbeeld. Eigenlijk net als in de zeventiende eeuw, toen Chinese industriële massaproductie standaard onderdeel van Nederlandse huishoudens werd en prentenboeken over China ongekend populair waren.
Barbaren & Wijsgeren belicht de wederzijdse beeldvorming die het resultaat was van de intensieve contacten tussen Nederlanders en Chinezen tijdens de zeventiende eeuw. Zowel de culturele uitwisseling als de dynamiek van stereotypering, die daarvan het gevolg was, wordt uitgelicht. Zo wordt duidelijk hoe de beeldvorming een eigen weg volgde die nog altijd actueel is.

Met bijdragen van: Leonard Blussé, Jan van Campen, Trude Dijkstra, Lennert Gesterkamp, Noël Golvers, Menno Jonker, Willemijn van Noord, Nicolas Standaert, Jing Sun, Ching-Ling Wang, Thijs Weststeijn.

‘Een rijk geïllustreerde en intrigerende inleiding op de beeldvorming van Nederlanders en Chinezen in de Gouden Eeuw. ’

Vera Wetering, Hereditas Nexus