1001 vrouwen in het Stedelijk

1001 vrouwen in het Stedelijk

1001 vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis van Els Kloek werd onlangs bekroond tot een van de Best Verzorgde Boeken van 2013. Sinds zaterdag 25 oktober is het boek daarom te bewonderen in het Stedelijk Museum in Amsterdam.

 

Ieder jaar presenteren het Stedelijk Museum en de Stichting De Best Verzorgde Boeken de mooiste boeken van het afgelopen jaar. Uit de 309 inzendingen uit 2013 zijn in totaal 33 boeken geselecteerd, die vanaf 25 oktober in het hart van het vormgevingscircuit van het Stedelijk Museum getoond worden.

 

De publicaties in de tentoonstelling onderscheiden zich in vormgeving, typografie, beeldbehandeling, grafisch-technische productie en in de afstemming tussen vorm en inhoud. De selectie gaat van producties van bekende uitgevers tot museumcatalogi, jubileumboeken van bedrijven tot moeilijk vindbare privé-uitgaven.

 

Vakjury

 

De vakjury die dit jaar de boeken selecteerde, bestond uit uitgever Hanca Leppink, de grafisch ontwerpers Marlies Visser en Hans Bockting, drukwerkadviseur Johan Holterman en Bregitta Kramer, hogeschooldocent, drukwerkadviseur en handboekbinder.

 

Meer informatie

 

Meer informatie over de tentoonstelling vindt u hier.

Gerelateerd