‘Macht der gewoonte’ op shortlist Prinsjesboekenprijs

‘Macht der gewoonte’ op shortlist Prinsjesboekenprijs

Carla Hoetinks Macht der gewoonte, Regels en rituelen in de Tweede Kamer na 1945 staat op de shortlist van Prinsjesboekenprijs 2019! 

 

In een lovend stuk in NRC Handelsblad schreef Mark Kranenburg over de genomineerde: ‘Hoetink is erin geslaagd behalve een inzichtelijk verhaal ook nog eens een verrassend verhaal te schrijven. Procedure is niet saai, procedure is uiterste noodzaak toont zij pagina na pagina aan.’

 

Eerder al werd het boek in de media geprezen: ‘Vreemd dat zo’n boek er niet eerder was; natuurlijk moeten in een volwassen democratie de gewoonten van het parlement worden bestudeerd’, schreef Ariejan Korteweg in een uitgebreid stuk voor de Volkskrant. Ook in het Reformatorisch Dagblad verscheen een lovend stuk over het boek. Ook parlement.com en Radboud recharge  prezen Macht der gewoonte.

 

Op Radio 1 was Carla Hoetink te gast bij Dr. Kelder en co om over het boek te praten (luister hier terug). Ook werd ze geïnterviewd voor ‘Lezen in het donker’ bij NPO/NTR Focus, dat fragment is hier terug te luisteren. Hoetink was ook te horen op Radio 5, bij het programma Open Huis – luister hier – en te zien op NPO Politiek 24.

 

Carla Hoetink is beschikbaar voor lezingen, daarvoor kunt u contact opnemen met Uitgeverij Vantilt.

Gerelateerd