Jan Campert-prijzen 2008

€ 9,95
Uitverkocht
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

ISBN 9789460040160, Paperback, 12,5 x 20 cm, 159 pagina’s

Jan Campert-prijzen 2008

Redactie: Yra van Dijk, Koen Hilberdink

Vormgever: Martien Frijns

Het hele literaire oeuvre van Anneke Brassinga, de dichtbundel Nieuwe sterrenbeelden van Peter Verhelst, de roman Over de liefde van Doeschka Meijsing, de bundel Gevaarlijke kennis van Luuc Kooijmans en het radioprogramma De Avonden (bedenker en eerste eindredacteur: Wim Noordhoek) zijn in 2008 bekroond met respectievelijk de Constantijn Huygens-prijs, de Jan Campert-prijs, de F. Bordewijk-prijs, de J. Greshoff-prijs en de G.H. ’s-Gravesande-prijs.
Al sinds 1948 kent de Jan Campert-stichting deze literatuurprijzen jaarlijks toe. Niet om voor zichzelf de publiciteit te zoeken, maar om bij te dragen aan de publieke erkenning en de grotere bekendheid van door haar belangrijk geacht literair werk.
Alle beschouwingen zijn geschreven door critici en essayisten die al langer vertrouwd zijn met het werk van de laureaten. Zowel voor een eerste oriëntatie op het werk van de laureaten als voor een diepgaande bestudering ervan biedt deze bundel uiterst waardevolle bijdragen. De uitgave wordt gecomplementeerd met biografische en bibliografische gegevens. Yra van Dijk en Koen Hilberdink verzorgen de redactie.