De wereld van Hadrianus

€ 19,95
Leverbaar
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
In winkelmand

ISBN 9789460042324, paperback, geïllustreerd, deels in kleur, 14 x 21 cm, 192 pagina’s

De wereld van Hadrianus

Auteur(s): Olivier Hekster, Corjo Jansen (red.)

Vormgever: Brigitte Slangen

Onder het bewind van keizer Hadrianus (117-138) was het Romeinse Rijk een echt wereldrijk. Hadrianus bleef niet in het centrum ervan, in Rome, maar trok van Brittannië en Spanje tot Egypte en Klein-Azië. Overal in die globaliserende wereld drukte hij nadrukkelijk zijn stempel op de antieke cultuur. Als bouwheer, jurist, bestuurder, legerleider, kunstliefhebber en intellectueel liet hij ook figuurlijk geen terrein onbetreden.
In dit boek kijken verschillende auteurs naar de fascinerende figuur van Hadrianus en via hem naar de Romeinse wereld. Welke rol speelde deze keizer in de grote historische ontwikkelingen? En welke erfenis heeft hij nagelaten?

De wereld van Hadrianus sluit aan bij het succesvolle Constantijn de Grote, traditie en verandering (2012).

 

Met bijdragen van Paul Erdkamp, Nathalie de Haan, Olivier Hekster, Vincent Hunink, Corjo Jansen, Stephan Mols, Eric Moormann, Floris Overduin, Rick Verhagen en Camiel van Woerkum.

‘Het is dit soort publicaties dat een brug slaat tussen wetenschap en een breder publiek. In plaats van een oppervlakkige biografie schrijft men in De wereld van Hadrianus hoogwaardige bijdragen over een keizer en zijn omgeving.’

Niels Stoffels, Archeologie Nederland