De Boekenwereld 36.1

500 jaar Plantin

€ 12,50
Leverbaar
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
In winkelmand

ISBN 9789460044830

De Boekenwereld 36.1

500 jaar Plantin

Dit eerste nummer van 2020 markeert het begin van een belangrijk feestjaar, waarin de 500ste geboortedag van Christoffel Plantijn herdacht wordt. De wereldvermaarde uitgever komt uitgebreid aan bod in deze De Boekenwereld: zijn uitgeversstrategieën, zijn correspondentie, zijn bijdragen aan de Antwerpse stadsbibliotheek en zijn tijd in Leiden. Ook ander Antwerps drukwerk komt voorbij, waaronder nieuwspamfletten en de prentenreeks Nova Reperta. Aandacht voor enkele vermaarde conservatoren van Museum Plantin-Moretus is vanzelfsprekend ook gepast in zo’n jubileumjaar. 
Daarnaast komen dichtbundels met een schimmige uitgeefgeschiedenis aan de orde, een achttiende-eeuws etiquetteboek, micrografische portretten van kerkhervormers, fietsaffiches uit de Belle époque, schrijnende litho’s uit de Eerste Wereldoorlog en opstandige journalistiek van na de Tweede Wereldoorlog. Ook is er goed nieuws over de Fagelbibliotheek en de digitalisering van omvangrijke Antwerpse erfgoedcollecties.
Tot slot nóg een memorabel jubileum: in deze De Boekenwereld vindt u de veertigste(!) aflevering van Archangelesk van Cornelis Jan Aarts. Een feestje waard!
Dit nummer is een coproductie met het Museum Plantin-Moretus, Antwerpen