OverHolland 10/11

Architectonische studies voor de Hollandse stad

€ 24,50
Uitverkocht
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

ISBN 9789085067375, paperback, 272 pagina’s

OverHolland 10/11

Architectonische studies voor de Hollandse stad

Redactie: Henk Engel

OverHolland 10/11 is grotendeels gewijd aan het onderzoek ‘Twaalf eeuwen ruimtelijke transformatie in het westen van Nederland in zes kaartbeelden’ van o.a. Guus Borger en Reinout Rutte. Het bevat daarnaast bijdragen van Nikki Brand, Kim Zweerink, Esther Gramsbergen, Freek Schmidt en Roberto Cavallo. Over Holland 10/11 sluit af met 2 boekbesprekingen van Herman van Bergeijk en Anton Kos.

Atlas van Nederland in het Holoceen verbeterd
In ‘Twaalf eeuwen ruimtelijke transformatie in het westen van Nederland in zes kaarten’ wordt de eerste toepassing van het kaartonderzoek van de Atlas van Nederland in het Holoceen gepresenteerd en verbeterd.

Het onderzoek is een verkenning van de voornaamste veranderingen die zich tussen 800 en 2000 in het gebied van de huidige Randstad hebben voorgedaan. De veranderingen in het landschap, het bewoningspatroon en de infrastructuur zijn vastgelegd in zes kaarten die de toestand weergeven in de jaren 800, 1200, 1500, 1700, 1900 en 2000.

Deze momentopnamen maken het mogelijk om in hoofdlijnen de samenhang te schetsen tussen enerzijds de bewoningsgeschiedenis en het verstedelijkingsproces, en anderzijds de veranderingen in het landschap en de infrastructuur. De studie sluit aan bij eerdere publicaties van Henk Engel en Reinout Rutte in de nummers 2 en 3 van OverHolland.

Over de serie
De serie OverHolland is een uitgave van uitgeverij SUN architecture/uitgeverij Vantilt en de afdeling Architectuur van de Faculteit Bouwkunde TU Delft. In OverHolland worden typologische en morfologische studies naar de architectuur van de Hollandse stad bijeen gebracht. De serie heeft niet alleen de belangstelling van architecten en stedenbouwkundigen, maar ook van stadshistorici en geografen.

Deze publicatie is mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringfonds voor Architectuur en de Technische Universiteit Delft.

Te bestellen bij: Stichting KNOB Redactie OverHolland t.a.v. Judith Fraune  j.fraune@tudelft.nl